Miód spadź iglasta 380g

38,00 zł Brutto

Miód spadź iglasta to naturalny środek posiadający niezwykłe właściwości prozdrowotne. Polecany m.in. na otrucie organizmu, uporczywy kaszel oraz jako naturalny antybiotyk.

Miód spadź iglasta 380g

Miód spadź iglasta 380g

Miód spadź iglasta to naturalny środek posiadający niezwykłe właściwości prozdrowotne. Polecany m.in. na otrucie organizmu, uporczywy kaszel oraz jako naturalny antybiotyk.

Zapytaj o produkt

Zostaw swój numer. Oddzwonimy do Ciebie i pomożemy w wyborze produktu.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Miód spadź iglasta 380g

Miód spadź iglasta 380g

Miód spadź iglasta to naturalny środek posiadający niezwykłe właściwości prozdrowotne. Polecany m.in. na otrucie organizmu, uporczywy kaszel oraz jako naturalny antybiotyk.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

 

Polityka prywatności

 

Koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

stan magazynu:

Miód spadziowy to w 100% naturalny produkt, który w odróżnieniu od miodów nektarowych, nie powstaje z nektaru kwiatów, ale ze spadzi, czyli soku drzew przetworzonego przez owady. Słodycz spadzi wabi pszczoły, które zbierają ją z liści i gałęzi i transportują do ula. Tam ulega ona dalszej fermentacji i zamienia się w produkt ostateczny - miód spadziowy.

Miód spadziowy powstaje z drzew znajdujących się w najczystszych lasach ponieważ tylko tam pszczoły chcą zbierać spadź. Dodatkowo nasz miód pochodzi z ekologicznych pasiek. Na jego cenę i walory smakowe oraz zapachowe wpływa słaba dostępność spadzi. Pojawia się ona wyłącznie latem i to nie zawsze w tych samych miejscach. W niektórych obszarach Polski jest ona spotykana raptem raz na kilka lat. To wpływa na unikatowość tego rodzaju miodu.

Zapach: żywicy i igliwia

Smak: łagodny

Kolor: ciemnym z zielonkawym lub szarym odcieniem, przez brąz aż po kolor czarny

Kolor, zapach i smak mogą być różne w zależności od partii i regionu z jakiego pochodzi w danym sezonie.

Właściwości miodu spadziowego:

- zawiera 9 razy więcej biopierwiastków niż miody nektarowe! Występują one w łatwo przyswajalnej postaci, a są nimi: potas, wapń, sód, fosfor, magnez i mangan. Jako jedyny zawiera srebro, cynę, molibden i wanad

- w porównaniu z miodami nektarowymi ma dwukrotnie więcej białek, aminokwasów i enzymów, a także występują w nim witaminy A, B2, B6, C, PP i K.

- posiada właściwości przeciwbakteryjne i wykrztuśne

- spożywanie miodu spadziowego zmniejsza trujący wpływ kawy, herbaty, alkoholu czy tytoniu na organizm

- reguluje pracę serca, chroni przed zawałem, polepsza krążenie, pomaga przy leczeniu nerwicy serca

- reguluje ciśnienie krwi

- poprawia pracę nerek

- przyspiesza gojenie się ran takich jak odmrożenia i oparzenia 

- działa uspakajająco, pomaga w stanach lęku, bezsenności, nerwicy i niepokoju

- łagodzi kaszel

- posiada właściwości przeciwzapalne i antybiotyczne

- polecany w trakcie przeziębień, grypy, zapalenia płuc, po kuracjach antybiotykowych i sterydowych

- wzmacnia odporność i odtruwa (polecany dla osób pracujących w szkodliwych warunkach)

- jest stosowany jako naturalny środek przeciwnowotworowy

- pomocny w leczeniu astmy, kamicy nerkowej reumatyzmu

- miód spadziowy posiada więcej węglowodanów niż cukier i jednocześnie mniej kalorii, dlatego doskonale nadaje się na alternatywę przy słodzeniu napojów

Miód spadziowy ulega krystalizacji całkowitej lub częściowej. Mogą pojawić się pojedyncze grudki lub może ulec krystalizacji całkowitej z delikatną, powierzchniową warstwą płynną Jest to naturalny proces i nie wpływa on na działanie miodu.

Sposób użycia

Zastosowanie miodu spadziowego:

- do herbaty i kawy zamiast cukru

- jako dodatek do mięs

- do owsianek, jogurtów czy jaglanek

- do kanapek, naleśników

- sałatek, surówek

- dipów, dressingów, sosów na zimno

Przechowywanie

W zacienionym miejscu, z dala od promieni słonecznych, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Można przechowywać w lodówce.

Uwaga

Nie stosować u dzieci poniżej 1 roku życia.

Opakowanie

380 g

Zobacz także