Miód Rzepakowy 400g

26,00 zł Brutto

Miód rzepakowy znany jest ze swoich właściwości ogólnoleczniczych.

Miód Rzepakowy 400g

Miód Rzepakowy 400g

Miód rzepakowy znany jest ze swoich właściwości ogólnoleczniczych.

Zapytaj o produkt

Zostaw swój numer. Oddzwonimy do Ciebie i pomożemy w wyborze produktu.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Miód Rzepakowy 400g

Miód Rzepakowy 400g

Miód rzepakowy znany jest ze swoich właściwości ogólnoleczniczych.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

 

Polityka prywatności

 

Koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

stan magazynu:

Świeży miód rzepakowy jest miodem wiosennym. Zbieranym na przełomie mają i czerwca. Pochodzącym z ekologicznej pasieki.

Kolor: w postaci płynnej jest prawie bezbarwny, lekko słomkowy lub jasnożółty z zielonkawym podbarwieniem. Bardzo szybko się krystalizuje, przyjmując mazistą ("smalcowatą") konsystencję oraz biało-kremową barwę.

Smak: charakterystyczny. Lekko ostrawy w smaku, z mocno wyczuwalnym aromatem kwiatu rzepaku.

Zapach: woń kwiatów rzepaku

Kolor i smak mogą być różne w zależności od partii nektaru z jakiego pochodzi w danym sezonie.

Miód rzepakowy polecany jest przy:

- schorzeniach płucnych i sercowych

- zaparciach

- chorej wątrobie

- chorych nerkach

- chorym przewodzie moczowym

- alergii

- katarze siennym

Składniki

Nektar rzepaku

Sposób użycia

Najczęściej w przypadkach chorób serca i naczyń przyjmuje się 1-2 łyżki stołowe miodu 3 razy dziennie, po rozpuszczeniu w 1/2 szklanki ciepłej wody. 

1 łyżka miodu waży średnio 20 g, odpowiada to 60-120 g dziennie.

Najlepiej jest przyjmować miód na godzinę przed lub godzinę po posiłku.

Czas trwania leczenia wynosi przeciętnie 6 tygodni.

Przechowywanie

W zacienionym miejscu, z dala od promieni słonecznych, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Można przechowywać w lodówce.

Uwaga

Nie stosować u dzieci poniżej 1 roku życia.

Opakowanie

400 g

Zobacz także