Brak produktów w koszyku.
Miód Rzepakowy 400g
Świeży miód rzepakowy jest miodem wiosennym. Zbieranym na przełomie mają i czerwca. Pochodzącym z ekologicznej pasieki.
Kolor: w postaci płynnej jest prawie bezbarwny, lekko słomkowy lub jasnożółty z zielonkawym podbarwieniem. Bardzo szybko się krystalizuje, przyjmując mazistą ("smalcowatą") konsystencję oraz biało-kremową barwę.
Smak: charakterystyczny. Lekko ostrawy w smaku, z mocno wyczuwalnym aromatem kwiatu rzepaku.
Zapach: woń kwiatów rzepaku
Kolor i smak mogą być różne w zależności od partii nektaru z jakiego pochodzi w danym sezonie.
Miód rzepakowy polecany jest przy:
- schorzeniach płucnych i sercowych
- zaparciach
- chorej wątrobie
- chorych nerkach
- chorym przewodzie moczowym
- alergii
- katarze siennym
Składniki
Nektar rzepaku
Sposób użycia
Najczęściej w przypadkach chorób serca i naczyń przyjmuje się 1-2 łyżki stołowe miodu 3 razy dziennie, po rozpuszczeniu w 1/2 szklanki ciepłej wody.
1 łyżka miodu waży średnio 20 g, odpowiada to 60-120 g dziennie.
Najlepiej jest przyjmować miód na godzinę przed lub godzinę po posiłku.
Czas trwania leczenia wynosi przeciętnie 6 tygodni.
Przechowywanie
W zacienionym miejscu, z dala od promieni słonecznych, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Można przechowywać w lodówce.
Uwaga
Nie stosować u dzieci poniżej 1 roku życia.
Opakowanie
400 g