Miód Nawłociowy 1200g

58,00 zł Brutto

Miód nawłociowy wykazuje bardzo wysokie właściwości bakteriobójcze i antybiotyczne.

Miód Nawłociowy 1200g

Miód Nawłociowy 1200g

Miód nawłociowy wykazuje bardzo wysokie właściwości bakteriobójcze i antybiotyczne.

Zapytaj o produkt

Zostaw swój numer. Oddzwonimy do Ciebie i pomożemy w wyborze produktu.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Miód Nawłociowy 1200g

Miód Nawłociowy 1200g

Miód nawłociowy wykazuje bardzo wysokie właściwości bakteriobójcze i antybiotyczne.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

 

Polityka prywatności

 

Koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

stan magazynu:

Miód nawłociowy to rzadka i trudna do pozyskania odmiana miodu pochodząca z ekologicznej pasieki. Jest ostatnim miodem zbieranym przez pszczoły przed zimą a jego część musi pozostać w ulu, jako pokarm dla roju. Miód ten jest szczególnie polecany w okresie jesienno-zimowym dzięki swoim właściowością wzmacniającym i antybiotycznych.

Kolor: od żółtego po jasnobursztynowego

Smak: słodki z delikatnym kwaskowatym posmakiem i przyjemnym aromatem

Kolor i smak mogą być różne w zależności od partii nektaru z jakiego pochodzi w danym sezonie.

Właściwości miodu :

– polecany jest w stanach zapalnych dróg moczowych, skąpomoczu, kamicy nerkowej i chorobach prostaty

- ma właściwości moczopędne, przeciwzapalne i odkażające, a także poprawiające ukrwienie nerek

- sprzyja gojeniu się nadżerek i wrzodów w żołądku i dwunastnicy, działa żółciopędnie

– przyspiesza regenerację tkanek i odkaża, działając antybakteryjnie

– duże ilości rutyny i kwercetyny wzmacniają naczynia krwionośne, obniżają ciśnienie krwi i poprawiają krążenie, a glukoza odżywia serce, pomaga w walce z miażdżycą

– zawiera duże ilości witamin i mikroelementów, dlatego polecany jest po znacznym wysiłku umysłowym bądź fizycznym

– właściwości antybiotyczne, bakteriobójcze, przeciwalergiczne

- wspiera układ nerwowy – może łagodzić obniżony nastrój

Sposób użycia

Miód nawłociowy można dodawać do:

- jako środek słodzący do ostudzonej herbaty, napojów, smoothie

- deserów

- dresingów, dipów

- sałatek

- omletów, naleśników

Najczęściej w przypadkach chorób serca i naczyń przyjmuje się 1-2 łyżki stołowe miodu 3 razy dziennie, po rozpuszczeniu w 1/2 szklanki ciepłej wody. Zakładając, że 1 łyżka miodu waży średnio 20 g, odpowiada to 60-120 g dziennie. Najlepiej jest przyjmować miód na godzinę przed lub godzinę po posiłku. Czas trwania leczenia wynosi przeciętnie 6 tygodni.

Przechowywanie

W zacienionym miejscu, z dala od promieni słonecznych, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Można przechowywać w lodówce.

Uwaga

Nie stosować u dzieci poniżej 1 roku życia.

Opakowanie

1200g

Zobacz także