Brak produktów w koszyku.
Franciszkańska Czekolada Mleczna ze stewią
Czekolada może być spożywana przez diabetyków, do prowadzenia diety planowanej (WW i WBT).
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Składniki
tłuszcz kakaowy, substancje słodząca – maltitol, miazga kakaowa, mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, serwatka mleczna w proszku, orzech laskowy, emulgator – lecytyna sojowa, aromat, substancja słodząca – glikozydy stewiolowe – 0,015%
Możliwa obecność: orzechów arachidowych i sezamu
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza na 100 g produktu | RWS** | |||
Wartość energetyczna | 2238 kJ/541 kcal | 27,00% | ||
Tłuszcz | 42 g | 59,70% | ||
w tym kwasy nasycone | 24 g | 121,70% | ||
Węglowodany | 42 g | 16,00% | ||
w tym cukry | 12 g | 13,70% | ||
w tym poliole* | 28 g | |||
Błonnik | 2,7 g | 10,80% | ||
Białko | 9,5 g | 19,00% | ||
Sól | 0,27 g | 4,47% | ||
WW | 3 | |||
WBT | 4,1 | |||
* maltitol | ||||
**referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal) | ||||
Opakowanie
50 g
Zobacz także
Franciszkański miód...
20,00 zł
Cena