Brak produktów w koszyku.
Franciszkańska Czekolada Mleczna z fruktozą
Czekolada może być spożywana przez diabetyków, do prowadzenia diety planowanej (WW i WBT).
Zawartość kakao min. 40%
Nie zawiera glutenu.
Składniki
tłuszcz kakaowy, fruktoza, miazga kakaowa, mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, serwatka mleczna, orzech laskowy, emulgator – lecytyna sojowa, aromat. Tłuszcz mleczny min. 3,5%, masa kakaowa min. 40%.
Możliwa obecność: orzechów arachidowych i sezamu
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza na 100 g produktu | RWS** | ||
Wartość energetyczna | 2445 kJ/588 kcal | 29,40% | |
Tłuszcz | 42 g | 60,20% | |
w tym kwasy nasycone | 25 g | 123,40% | |
Węglowodany | 41 g | 15,80% | |
w tym cukry* | 40 g | 44,70% | |
Błonnik | 2,7 g | 10,90% | |
Białko | 9,7 g | 19,30% | |
Sól | 0,28 g | 4,74% | |
WW | 4,1 | ||
WBT | 4,2 | ||
* fruktoza 28 g | |||
**referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal) |
Zobacz także
Franciszkański miód...
20,00 zł
Cena