Brak produktów w koszyku.
Franciszkańska Czekolada Gorzka z fruktozą
Czekolada może być spożywana przez diabetyków, do prowadzenia diety planowanej (WW i WBT). Nie zawiera glutenu. Z wysoką zawartością błonnika, odpowiednia dla wegan.
Składniki
miazga kakaowa, fruktoza, tłuszcz kakaowy, Aquamin F (Lithothamnion calcareum), emulgator – lecytyna sojowa, aromat. Masa kakaowa min. 70%.
Możliwa obecność: orzechów arachidowych i laskowych, sezamu, komponentów mleka
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | RWS** | ||
na 100 g produktu | 2445 kJ/588 kcal | RWS** | |
Wartość energetyczna | 2361 kJ/570 kcal | 28,50% | |
Tłuszcz | 44 g | 62,60% | |
w tym kwasy nasycone | 26 g | 131,20% | |
Węglowodany | 32 g | 12,20% | |
w tym cukry* | 29 g | 32,10% | |
Błonnik | 11 g | 42,50% | |
Białko | 6,6 g | 13,30% | |
Sól | 0,01 g | 0,25% | |
WW | 3,2 | ||
WBT | 4,2 | ||
* fruktoza 28 g | |||
**referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal) |
Opakowanie
50 g
Zobacz także
Franciszkański miód...
20,00 zł
Cena