Herbatka ziołowa na nerki wg Rudolfa Breussa

22,00 zł Brutto

Herbatka ziołowa na nerki wg Rudolfa Breussa polecana przy dolegliwościach nerek.

Herbatka ziołowa na nerki wg Rudolfa Breussa

Herbatka ziołowa na nerki wg Rudolfa Breussa

Herbatka ziołowa na nerki wg Rudolfa Breussa polecana przy dolegliwościach nerek.

Zapytaj o produkt

Zostaw swój numer. Oddzwonimy do Ciebie i pomożemy w wyborze produktu.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Herbatka ziołowa na nerki wg Rudolfa Breussa

Herbatka ziołowa na nerki wg Rudolfa Breussa

Herbatka ziołowa na nerki wg Rudolfa Breussa polecana przy dolegliwościach nerek.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

 

Polityka prywatności

 

Koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

stan magazynu:

Herbatka ziołowa stosowana w kuracji wg Rudolfa Breussa. 

Przykładowy sposób stosowania KURACJI BREUSSA:

1. Rano na czczo pół filiżanki herbatki na nerki wypić małymi łykami (temperatura pokojowa).

2. Po 30-60 minutach wypić 1-2 filiżanka ciepłej herbaty z szałwii.

3. Znowu po 30-60 minutach wypić mały łyk soku warzywnego mieszając go dobrze ze śliną.

4. Po ok. 15-30 minutach wziąć znowu łyk soku warzywnego (w razie uczucia głodu).

5. Przed południem pije się sok mniej więcej 10 do 15 razy.

6. Pić sok tylko wtedy, gdy się czuje głód. W międzyczasie można pić herbatę szałwiową z dodatkami ziołowymi, chłodną, bez ograniczeń ilościowych, ale zawsze bez cukru.

7. W południe wypić znowu 1/2 filiżanki nerkowej herbaty.

8. Po południu pijemy częściej mały łyk soku, aż do 1/2 litra dziennie.

9. Wieczorem przed snem należy wypić pół filiżanki herbaty nerkowej. Picie tych płynów małymi porcjami powoduje dobre naślinienie i stanowi jednocześnie małe obciążenie dla organów trawiących.

10. W celu uniknięcia utraty cennych minerałów, wapnia oraz potasu, zalecane jest picie kilku szklanek naparu mieszanki specjalnej w ciągu dnia.

Składniki

skrzyp polny (Equisetum arvense), pokrzywa (Urtica dioica), rdest ptasi (Polygonum aviculare), dziurawiec (Hypericum perforatum)

Sposób użycia

Pełną łyżkę suszu wsypać do filiżanki, zaparzać pod przykryciem 10 minut, następnie odcedzić. Pozostałość zalać powtórnie dwoma szklankami gorącej wody, gotować 8-10 minut, następnie wcześniej przygotowaną filiżankę naparu wlać do całości i podgrzewać jeszcze ok. 5 min. Całość naparu przecedzić i pić małymi łykami przez cały dzień. 

Przechowywanie

Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Uwaga

Herbatki nie powinny spożywać dzieci i kobiety w ciąży oraz karmiące.

Opakowanie

Masa netto: 150 g

Zobacz także