Olej rydzowy tłoczony na zimno naturalny

11,00 zł Brutto

Wybierz pojemność

Olej rydzowy tłoczony na zimno dzięki zawartości kwasów omega i wielu cennych witamin poprawia wzrok, wzmacnia cały organizm i podnosi odporność. Polecany dla każdego bez względu na wiek.

Olej rydzowy tłoczony na zimno naturalny

Olej rydzowy tłoczony na zimno naturalny

Olej rydzowy tłoczony na zimno dzięki zawartości kwasów omega i wielu cennych witamin poprawia wzrok, wzmacnia cały organizm i podnosi odporność. Polecany dla każdego bez względu na wiek.

Zapytaj o produkt

Zostaw swój numer. Oddzwonimy do Ciebie i pomożemy w wyborze produktu.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Olej rydzowy tłoczony na zimno naturalny

Olej rydzowy tłoczony na zimno naturalny

Olej rydzowy tłoczony na zimno dzięki zawartości kwasów omega i wielu cennych witamin poprawia wzrok, wzmacnia cały organizm i podnosi odporność. Polecany dla każdego bez względu na wiek.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

 

Polityka prywatności

 

Koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

stan magazynu:

Olej rydzowy, tłoczony na zimno, ponieważ jego temperatura tłoczenie nie przekracza 38°C, składa się w 90% z nienasyconych kwasów tłuszczowych. Połowa tych kwasów to kwasy omega-3 i omega-6. Olej rydzowy jest bogactwem witamin takich jak witamina A, E oraz witamin z grupy B. Aż trudno w to uwierzyć, że stare porzekadło "lepszy rydz niż nic" odnosi się własnie do oleju rydzowego. Nasz olej rydzowy zapakowany w ciemna, szklana butelkę trafia w Państwa ręce prosto z tłoczarni. Dzięki temu zachowuje swoje walory smakowe i zdrowotne jak najdłużej. Olej rydzowy, regularnie stosowany:

- obniża ciśnienie kwi

- obniża poziom złego cholesterolu

- poprawia wzrok

- wzmacnia organizm i podnosi jego odporność

- reguluje poziom cukru we krwi

- chroni przed zawałem serca i udarem

- wspiera pracę wątroby

- spowalnia procesy starzenia się komórek

- poprawia koncentrację i samopoczucie

- poprawia wygląd skóry - polecany jest dla osób z atopowym zapalenie m skóry

- przyspiesza gojenie się ran

Składniki

Olej rydzowy powstaje z nasion lnicznika siewnego (Camelina sativa) - znanego także jako lnianka, lennica, judra czy rydz lub rydzyk (dwie ostatnie nazwy nawiązują do brunatnej barwy ziarenek rośliny)

Sposób użycia

Smak oleju rydzowego, tłoczonego na zimo zależy od ziaren lnianki z jakiej był tłoczony. Może być lekko cebulowy lub orzechowy z nuta goryczy. Dlatego idealnie nadaje się do podkreślania smaku potraw takich jak:

- śledzie

- marynaty

- kasze, ziemniaki

- twarogi

- sałatki i surówki

- maczanka do pieczywa

Na oleju z lnianki nie należy smażyć, ponieważ wysoka temperatura niszczy prozdrowotne substancje w nim zawarte. Olej rydzowy nadaje się wyłącznie do stosowania na zimno.

W kosmetyce:

- stosowany na skórę i włosy ma działanie nawilżające

- przyspiesza gojenie się ran

Przechowywanie

Przed i po otwarciu przechowywać w lodówce w temp ok 4-10 stopni przez okres nie dłuższy niż 6 m-cy od momentu tłoczenia.

Uwaga

Olej rydzowy nie ma przeciwwskazań do stosowania. Jednak zalecane jest aby osoby przyjmujące leki na dłużej skonsultowały się z lekarzem.

Wartości odżywcze

Kwasy omega-3 i omega-6

Witaminy A, E oraz witaminy z grupy B

Zobacz także