

Brak produktów w koszyku.
Pierzga pszczela pochodząca z ekologicznej pasieki to pyłek kwiatowy przyniesiony do ula przez pszczoły, ubity i wzbogacony enzymami tych owadów. Pierzga różni się nieznacznie składem chemicznym od pyłku kwiatowego. Pierzga jest bogatsza o dodane przez pszczoły enzymy trawienne, miód, inhibiny, kwasy organiczne, witaminy K, A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, B, P, PP. Jest źródłem mikro i makroelementy, m.in. magnezu, żelaza, miedźi, cynku, potasu, fosforu czy sodu.
Zastosowanie pierzgi pszczelej:
- wpływa na zwiększenie odporności organizmu
- regeneruje organizm po przebytych operacjach i zabiegach
- pozytywnie wpływa na układ pokarmowy, pomocna przy wrzodach, biegunkach i zaparciach
- reguluje przemianę materii - zwiększa liczbę czerwonych ciałek we krwi i poziom żelaza (zapobiega anemii)
- uzupełnia niedobory witamin i aminokwasów
- jest stosowana w stanach zapalnych jamy ustnej
- polecana w okresach silnego narażenia organizmu na bakterie i grzyby
- wspomaga leczenie prostaty
- zapobiega zawałom, chroni serce
- polecana w leczeniu choroby alkoholowej
- wspomaga leczenie kataru siennego
- posiada działanie antybiotykowe
- wspomaga detoksykację organizmu
Małą łyżeczkę pierzgi wsypać do szklanki i zalać ciepłą (nie gorącą) wodą (ok. 1/3szklanki). Odstawić na noc i rano wypić na czczo. Można również stosować z miodem, jednak jest to trudniejsze: 100g czystej pierzgi dobrze wymieszać z jednym kilogramem miodu i zażywać jedną łyżkę stołową takiej mieszanki rano na czczo. Pierzga jest tak cenną mieszanką odżywczą, że taka właśnie ilość zapewnia pełną przyswajalność i jej pozytywne działanie.
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Pierzgi nie powinny zażywać osoby, które są uczulone na produkty pochodzenia pszczelego.
170 g